|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #300 : 22 Şubat, 2010, 17:16:42 » |
|
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla diyerek, namazdan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rek'at namaz kıldığını bilemez olur."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #301 : 22 Şubat, 2010, 17:17:13 » |
|
4. Allah'tan oturu birbirlerine sevgisi olanlar, kirmizi yakuttan bir kule uzerinde bulunurlar. O kulenin uzerinde 70,000 kosk mevcuttur. Onlar yukaridan Cennete baktiklarinda yuzlerinin isigi, gunesin dunyaya verdigi isik gibi olur. Cennet ehli "Haydi onlari seyredelim" diye seyre cikarlar. Onlarin uzerlerinde yesil sundusten elbiseler ve alinlarinda da: "bunlar Allah ugrunda birbirini sevenlerdir" diye yazilir. Ravi: Hz. Ibni Mes'ud (r.anhuma)
5. Allah ugrunda birbirlerini sevenler, Arsi Alanin golgesinden baska golge olmayan bir zamanda (kiyamette) onun altinda golgelenir. Diger insanlar korkar, onlar korkmazlar. Diger insanlar dehsette kalir, onlar kalmazlar. Ravi: Hz. Muaz (r.a.)
Kaynak: "Ramuz El E-Hadis" Kitabidir. Kitabin Yazari: Zaif Ahmet Ziyauddin Gumushanevi Yorumlayanlar: M.Zahid Kotku & Prof. Dr. Cevat Aksit
Hz. Ömer (r.a)'ın fazileti ve üstünlüğü hakkında çok sayıda sahih hadis bulunmaktadır. Hz. Ömer din konusunda o kadar tavizsizdi ki, şeytanlar bile onunla karşılaşmaktan çekinirlerdi. Bir defasında Resulullah (s.a.s)'in yanına gitti. Resulullah (s.a.s)'dan bir şey istemek için orada bulunan kadınlar, Hz. Ömer'in sesini duyduklarında hemen kalkıp perdenin arkasına geçtiler. Hz. Ömer içeri girdiğinde Resulullah (s.a.s) gülüyordu. Hz. Ömer ona; "Allah yaşını güldürsün ya Resulullah" dedi. Bunun üzerine Resulullah (s.a.s); "Şu benim yanımda olanlara şaşarım. Senin sesini işitince perdeye koştular" dediğinde Hz. Ömer; "Ya Resulullah, onların çekinmesine sen daha layıksın" dedi. Sonra da kadınlara dönerek; "Ey nefislerinin düşmanları! Resulullah (s.a.s)'den çekinmiyorsunuz da benden mi çekiniyorsunuz?" diyerek onlara çıkıştı. Kadınlar; "Evet. Sen Resulüllah (s.a.s)'den sert ve haşinsin" dediler. Resulullah (s.a.s), Nefsim yed-i Kudretinde olan Allah'a yemin olsun ki, şeytan sana bir yolda rastlamış olsa, mutlaka yolunu değiştirirdi" (Müslim, Fedâilü's-Sahâbe, 22).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #302 : 01 Mart, 2010, 18:44:34 » |
|
GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ
Ebû Ümâme İyâs İbni Sa’lebe el-Hârisî radıyallahu anh’ den rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Yemin ederek bir müslümanın hakkını alan kimseye, Allah cehennemi vâcip kılar, cenneti de haram eder.”Bir adam dedi ki:- Ya Resûlallah! Şayet o küçük ve değersiz bir şey ise?Bunun üzerine Peygamberimiz:“Misvak ağacından bir dal bile olsa böyledir” buyurdu. * Müslim, Nesâî, İbni Mâce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hammed
paylasimci üye

Rep: 6
ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYAT'TI
|
 |
« Yanıtla #303 : 02 Mart, 2010, 10:41:58 » |
|
Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır.Buhari, Rikak 15
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #304 : 02 Mart, 2010, 15:38:13 » |
|
GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ Adî İbni Amîre radıyallahu anh şöyle dedi: Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’ in şöyle buyurduğunu duydum: “Mal tahsili için memur tayin ettiğimiz bir kimse, bizden bir iğneyi veya ondan daha küçük bir şeyi gizlese, bu hıyanet olur ve o şeyi kıyamet günü getirir.” Bunun üzerine ensardan siyah tenli bir adam ayağa kalktı, -ben sanki onu görüyor gibiyim-: - Ya Resûlallah! Benden görevlendirmeni geri al, dedi. Peygamberimiz: - “Sana ne oldu?” buyurdu. Adam: - Senin söylediklerini işittim, dedi. Peygamber efendimiz: - “Ben o sözü şimdi de söylüyorum: Sizden kimi mâlî bir göreve tayin edersek, o malın azını da çoğunu da getirsin. O maldan kendisine verileni alır, yasaklanandan ise vazgeçer.”
* Müslim, İmâre 30. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Akdiye 5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #305 : 03 Mart, 2010, 15:09:52 » |
|
Ömer İbni Hattâb radıyallahu anh şöyle dedi: Hayber Gazvesi günü idi. Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’in ashabından bir grup geldi ve: - Falanca şehittir, falanca da şehittir, dediler. Sonra bir adamın yanından geçtiler: - Falanca kimse de şehittir, dediler. Nebî sallallahu aleyhi ve sellem: - “Hayır, ben onu, ganimetten çaldığı bir hırka -veya bir abâ- içinde cehennemde gördüm” buyurdu.
* Müslim, Îmân 182. Ayrıca bk. Dârimî, Siyer 48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #306 : 07 Mart, 2010, 13:50:02 » |
|
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: “Müflis kimdir, biliyor musunuz?” diye sordu. Ashâb: - Bizim aramızda müflis, parası va malı olmayan kimsedir, dediler. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: “Şüphesiz ki ümmetimin müflisi, kıyamet günü namaz, oruç ve zekât sevabıyla gelip, fakat şuna sövüp, buna zina isnâd ve iftirası yapıp, şunun malını yiyip, bunun kanını döküp, şunu dövüp, bu se-beple iyiliklerinin sevabı şuna buna verilen ve üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları kendisine yükletilip sonra da cehenneme atılan kimsedir” buyurdular.
* Müslim, Birr 59. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyâmet 2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #307 : 10 Mart, 2010, 16:21:54 » |
|
Rabb olarak Allah'a, din olarak islam'a, peygamber olarak Muhammed (s.a.v) erazi olan kisi imanin tadini tatmis demektir. HZ.MUHAMMED (S.A.V)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #308 : 15 Mart, 2010, 20:10:49 » |
|
Günün Ayet-i Kerime’si: Onlar ki, söz verip andlaştıktan sonra Allah'a verdikleri sözü bozarlar. Allah'ın birleştirmesini emrettiği şeyi (iman ve akrabalık bağlarını) keserler ve yeryüzünde bozgunculuk yaparlar. İşte zarara uğrayanlar onlardır… Bakara 27. Ayet
Günün Hadis-i Şerif’i: Sozlerin en dogrusu Allah'in kitabidir. Hayat tarzlarinin en guzeli Muhammed(s.a.v) in hayat tarzidir. Islerin en serlileri sonradan uyduranlardir. Her sonradan uydurulan sey bid'attir. Her bid'at sapikliktir ve her sapiklik ta Cehennem'dedir… Hz. Muhammed (S.A.V)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #309 : 16 Mart, 2010, 20:34:09 » |
|
GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ “Birbirinizle hasetleşmeyiniz. Almayacağınız bir malın fiyatını müşteri kızıştırmak için artırmayınız. Birbirinize kin ve nefret beslemeyiniz. Birbirinize darılıp yüz çevirmeyiniz. Birinizin satışı üzerine başka biriniz satış yapmasın. Ey Allah’ın kulları, böylelikle kardeş olunuz. Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulüm ve haksızlık yapmaz, yardımı kesmez ve onu hakir görmez. –Peygamberimiz üç defa göğsüne işaret ederek buyurdular ki– Takvâ buradadır. Müslüman kardeşini hor ve hakir görmesi, bir kimseye şer olarak yeter. Her müslümanın kanı, malı ve ırzı, başka müslümana haramdır.”
* Müslim, Buhârî, Ebû Dâvûd, Tirmizî, İbni Mâce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #310 : 17 Mart, 2010, 16:45:04 » |
|
[Günün Hadisi Şerifi
“Sizden biriniz kendisi için sevip arzu ettiği şeyi din kardeşi için de sevip arzu etmedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz.”
* Buhârî, Müslim, Tİrmizî, Nesâî, İbn Mâce
Günün Ayeti Kerimesi
“Yetimi sakın üzme, senden bir şey isteyeni azarlama!”
* Duhâ sûresi (93), 9-10 /color]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #311 : 17 Mart, 2010, 17:00:09 » |
|
Adamın biri Hz. Peygamber'e: ALLAH dilemedi, ben diledim, demişti. ALLAH Resulü ona şu uyarıyı yaptı: ALLAH'a ortak koştun bu sözünle. Sadece ALLAH diler , (ALLAH dilemezse hiçbir şey olmaz)..
{Hadis (İbn-i Abbas).}
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #312 : 19 Mart, 2010, 16:26:10 » |
|
GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ
“Müslümanın müslüman üzerindeki hakkı beştir: Selâmı almak, hastayı ziyaret etmek, cenazeye iştirak etmek, dâvete icabet etmek, aksırana “yerhamukellah” demek.”
* Buhârî, Müslim, İbn Mâce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #313 : 20 Mart, 2010, 20:59:56 » |
|
GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ “İşlediği günahları açığa vuranlar dışında, ümmetimin tamamı affedilmiştir. Bir adamın, gece kötü bir iş yapıp, Allah onu örttüğü halde, sabahleyin kalkıp:
Ey falan! Ben dün gece şöyle şöyle yaptım”, demesi, açık günahlardandır. Oysa o kişi, Rabbi kendisinin kötülüğünü örttüğü halde geceyi geçirmişti. Fakat o, Allah’ın örttüğünü açarak sabahlıyor.”
* Buhârî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
islam_gülü
|
 |
« Yanıtla #314 : 24 Mart, 2010, 16:19:33 » |
|
[/GÜNÜN HADİSİ ŞERİFİ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem birbiriyle kavgalı iki kişinin kapıda bağırıp çağırdıklarını duydu. Borçlu adam, alacaklı olandan, alacağının bir kısmını bağışlamasını ve kendisine anlayışlı davranmasını istiyordu. Alacaklı olan ise: - Vallahi yapmayacağım, diyordu. Onların yanına çıkan Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: - “Nerede o iyilik yapmayacağım diye yemin eden adam?” diye sordu. Alacaklı olan: - Buradayım ey Allah’ın Resûlü! Nasıl istiyorsa öyle olsun, dedi.
* Buhârî, Sulh 10; Müslim, Müsâkât 19
GÜNÜN AYETİ KERİMESİ “Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine yenisini verir.”
* Sebe’ sûresi (34), 39 color]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|