Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Sayfa: [1]
Bu Konuyu Gönder | Yazdır
Gönderen Konu: YASANMIS BIR HIKAYE.  (Okunma Sayısı 14 defa)
islam_gülü
süper üye

Rep: 13

« : 09 Mart, 2010, 23:10:33 »

Ilk okulu bitirip kursumuza gelmisti. Ailesi kendi istegi ile geldigini söylemisti.Kayit icin adini sordugumda: Fatma dedi.hicde cekinmeyen bir tavirla ve ekledi: Eger hafiz olmayacaksam kayit yaptirmak istemiyorum.Böyle tehdit konusmasi onu yasindan daha olgun gösteriyordu.
Tebessümle korkmayin kücük hanim Siz isteyin hafizda yapariz.,hocada .O hücük gözlerinin ici parildadi birden.

Annesi: Hoca hanim siz kusura bakmayin ,Illede hafiz olacam derde baska bir sey demez.Bizim köyün hocasindan duymus, Peygamberimiz hafiz olanlara cennetde tac giydirilecek demis herhalde.
Siz daha iyi bilirsiniz ya köylü kafasi,bizde bu kadar duyduk anladik. Buda cocuk iste.
Tabi teyze ne demek ,keske her kez sizin gibi duyduklarindan etkilensede teslim olsa…
Siz hic merek etmeyin kiziniz önce Allaha sonra bize emanet.Kadincagiz elime yapisti öpecekken geri cektim.Utandim.Tuttum ben onun elini öptüm.Gözleri yasardi.Hoca hanim Bu eller,gözler hep günahli asil sizinkiler öpülmeye layik.
Esteagfurullah teyze dedim.O ahirette belli olur,
Bu konusmadan sonra Kaydini yapzigimda fatmanin erzurumlu oldugunu ögrendim.bir an düsündüm.kücük nasil kalacak bukadar buralarda.Zaman ilerledikce fatmanin edebli tavirlari dahada etkiledi beni.
Azimliydi,geceleri uykusunun arasinda ayetleri sayiklarken görüyordum cogu kez.Böyle devem ederken arada bana gelip soru soruyordu.

Bir gün hocam hafiz olamak icin kur´ani bitirmrkmi lazim, diye sordu.bemde ;tabiki hepisini ezberleyeceksinki hafiz adini alacaksin.
Bu cevabima cok üzülmüs gibiydi.bir sey demek istiyordu sanki.Tesekkür etti ve döndü arkasina gitti.
Derslerim arasinda onlara sürekli kur an ezberlemekle isin bitmiyecegini mutlaka icindekileri uygulamanin gerektigini hatirlatiyordum.Talebelerden biri; Hocam:dedi .Fatmanin annesi abdestli olmayanin hafizlara dokunamayacagini söylemis dogrumu ? diye sordu cok ilgincdi Dogrusu.
MasAllah dedim.Osmanli zamaninda atalarimiz kur´ana ve hafiza kiymet verdiklerinden öyle yaaparmis dedim.cok hoslarina gitmisti bu is.
Hepsi adeta kendilerini ulasilmasi zor ,kasa icindeki altin gibi görüyorlyrdi.görsünler dedim, icimden bu yasta buralara gelsinler.Allahin kelamini ezberliyorlar,onlara fazla görmem bunu.

Fatma ara sira rahatsizlaniyor ve revirde yatiyordu.zaman gectikce fatmanin moreli ve sagligi dahada cok bozuluyordu. Bir gün dersini iki kez aksadinca sordum.Ne oldu yoksa annenimi özledin.? Hayir dedi. Neden moralin bozuk.?sik sik da hasta oluyorsun.dedim Yanlis anlamayin inaninki annemi özleyipde gizmek istedgim yok . burayi cok seviyorum.Allahimdan cok korkuyorum. Buralari terk edersem bana ahirette hesabini sormazmi.?bir sey diyemedim.kendimi suclu bile hissettim.

O kücük kalpde bu ne imandi onu hayretle izliyordum.aman yarabbi. Bir gün cok rahatsizlandi doktora götürmek zorunda kaldik.bir cok tahlillaerden sonra Arkadasim olan doktor hanim ; Hoca hanim derhal bu talebeyi ailesinin yanina görder dedi.
Saskinlikla neden ? diye sordum. Belki üzüleceksin hatta inanmayacaksin amma ,bu talebe kanser
Adeta basimdanasagi kaynar su dökülmüstü. Sanki her tarafimi sefkat sarmisti.
Hastaneden ayrilirken, Fatmaya hic bir sey diyemedim.Oysa anlamis gibi bana sorular sorup dikatimi dagitmaya calisiyordu.Kulagima egilerek:Hocam dedi Azrail insanlarin canini alirken nasildir.?Aglamamak icin zor tuttum kendimi.Güzel bir surettedir,Mü´min kullarina dedim.Sevindi sanki mirildandi.Belki hafiz olamam amma elhamdü lillah mü´mü´minim diye.
Simdi anlamistim bana önceden sordugu soruyu.Demekki hastaligini biliyordu.hafiz olmak icin ku´ani bitirmek gerektigini söyledigimde neden üzüldügünü simdi analamistim..
Bir kac gün sonra esyalarini hazirlamaya basladik.Cünkü dayanilmaz acilar icinde oldugunu görüyorduk.Evine gitmesi gerekiyordu.Ailesi geldi. Fatma yanima gelerek Bana kizmadiniz degilmi? Eger söyleseydim belki kursa almazdiniz. .Ne demek nasil kizarim sana dedim. Hem sonra sakin üzülme hafizligimi bitiremedim diye .bu yola girdinya Rabbim seni hafizlar zümresinden yazmistir. InsAllah dedim.
Öyle sevindiki sarildi boynuma gercekden ben simdi hafiz sayilirmiyim.? Anne bak duydun degilmi.?Ya rabbi bu ne askdi.? Rabbimin hikmeti tecelli etse.de iyi olsaydi bu fatma. Ne güzel bir kul oludu.
Böylece Fatmayi göz yaslari ile erzuruma ugurladik. Cok gecmedi.bir iki hafta sonra ailesi agirlastigi haberini verdi.Bu bir iki hafta icinde onda iki mektup almistim. Hep bana hafizlik tacini merak ettigini Rü´yalarina bile girdigini yaziyordu.
Bir sabah namazindan sonra telefon caldi.Fatmanin annesi idi .Agalamakli bir sesle Hocahanim ,Fatmayi ugurladik.Rica etsem bir hatim okurmusunuz.?deyince bende dayanamadimaglamaya basladim.Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadan Size ölmeden önce sunu söylememi istedi.dedi.

Hickirarak Annecigim hocama söyle Azrail söyledigindende güzelmis.dedi.
Sayfa: [1]
Bu Konuyu Gönder | Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: